Shutterstock 578527639 Copy

O Amrop partnerstvu

Amrop je ponosan što je jedan od najvećih svetskih internacionalnih executive search partnerstava sa 69 kancelarija u 55 zemalja i globalnim timom od više od 500 profesionalaca. Tokom proteklih 47 godina izgradili smo se na filozofiji da su svaki posao, svaka prilika, svaki kandidat i svako tržište jedinstveni i da ih tako treba tretirati.

Najvažniji događaji

 • 1977: Četiri preduzetničke firme za regrutaciju i selekciju profesionalaca za menadžerske pozicije (executive search) iz Francuske, Italije, Velike Britanije i SAD ujedinile su se kako bi stvorile mrežu za pružanje usluga klijentima sa sve većim potrebama za međunarodnim talentima. Zvali su se Amrop International. U roku od godinu dana, Švajcarska, zemlje Beneluksa i Nemačka pridružile su se rastućoj organizaciji. Osnivači su imali jaku reputaciju i pridržavali se istih rigoroznih međunarodnih profesionalnih standarda i posvećenosti kvalitetu. Delili su fleksibilan pristup istraživanja usredsređen na klijenta. Iznad svega toga, svaki od njih je doneo duboko poznavanje svojih lokalnih tržišta, što odgovara firmama koje su tamo izgradile svoje poslovanje. Više od 40 godina kasnije, duh koji je karakterisao Amropove pionire nastavlja da pokreće preduzetničku kulturu naše organizacije.
 • 1978: Švajcarska, zemlje Beneluksa i Nemačka pridružuju se rastućoj organizaciji
 • 1980s: Amrop se širi u Aziju i Južnu Afriku
 • 1990s: Amrop je proširio svoje prisustvo van SAD i Evrope, udruživši se sa firmama u Latinskoj Americi, Aziji i Africi.
 • 2000: Amrop International se spaja sa The Hever Group, koji dele iste vrednosti, i ulazi u 7 najboljih svetskih executive search kompanija
 • 2009: Amrop Adria je postala deo grupacije. Grupa Amrop Hever se takođe rebrendira u Amrop. Ovaj strateški potez reflektovao je naše snage kao progresivne, kohezivne i kontekstualno vođene globalne executive search organizacije.
 • 2011: Amrop je uspostavio partnerstvo sa vodećom poslovnom školom IMD i pokrenuo svoj program Pouzdanih savetnika pod okriljem Univerziteta Amrop, kako bi ojačao razvoj svojih partnera i konsultanata, svoj najveći kapital.
 • 2012: Lansiranje Amropovog slogana „Leaders for Whats Next“
 • 2016: Amrop proširuje svoju ponudu izvan executive search i pokreće pružanje konsultantskih usluga u domeu liderstva i upravnih odbora.
 • 2017: Amrop je definisao svoju novu misiju: Oblikovanje održivog uspeha uz pomoć inspirativnih lidera i 6 vrednosti: veština, radoznalost, izvrsnost, inkluzija, briga i etika. Iste godine Amrop je obeležio svoju jubilarnu 40. godišnjicu.
 • 2020: Amrop pretvara svoje reči o raznolikosti u dela sa 8 direktora u upravnom odboru iz 8 zemalja, uključujući 3 žene direktora i prvu ženu predsedavajuću
 • 2021: Amrop zaključuje strateško partnerstvo sa JM Search – vrhunskom executive search firmom u SAD
 • 2022: Amropova 45. godišnjica kompanije

Više od četiri decenije, Amrop je savetovao dinamične organizacije kako da identifikuju lidera za Ono Što Sledi – eksperti u radu preko granica, na tržištima širom sveta. Gledajući napred, nastavićemo da širimo našu sposobnost pristupa vodećem znanju i talentima sa lokalnih tržišta, radeći prema najvišim standardima globalne izvrsnosti.

Upoznajte nas

Zatražite konsultacije